**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

04. 03. 2015. Stefanović: U borbi protiv narkodilera neće biti pošteđenih

 

16. 11. 2014. Stefanović: Smanjenje poginulih u saobraćajnim nezgodama prioritet MUP-a

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je večeras da u borbi protiv narkodilera neće biti pošteđenih i da će se policija nemilosrdno obračunati sa svima onima koji se bave preprodajom droge.

 

- Lako je uhvatiti sitne ribe, one koji su dilovali po pola grama ili gram. Oni dobiju male zatvorske kazne i posle toga se vrate na ulicu. Naš cilj je da uhvatimo njihove nalogodavce, da uhvatimo velike koji sve to spremaju i pripremaju - rekao je Stefanović na tribini "Bezbednost građana" koja je održana u opštini Novi Beograd.

 

Ministar je naveo da će policija biti intenzivna u ovom procesu, da će sve škole dobiti video nadzor, kao i da će biti pojačane patrole u okolini škola i vrtića.

 

04. 03. 2015. Stefanović: U borbi protiv narkodilera neće biti pošteđeni

 

Podsetivši da u beogradskom bloku 45 patroliraju jedinice Žandarmerije i da je nedavno otvoreno odeljenje u kome policijski službenici patroliraju 24 sata, Stefanović je najavio da će u tom bloku u junu, julu biti otvorena policijska ispostava.

 

- Prekršajni sud u mesnoj zajednici u bloku 45 biće iseljen u junu ili julu, od tog trenutka imaćemo celu policijsku ispostavu u bloku 45 - rekao je Stefanović ukazavši da će u njoj raditi policajci Policijske stanice Novi Beograd.

 

Prema rečima ministra Stefanovića ideja je da ti policajci budu bliže građanima, da brže reaguju i budu dostupni 24 sata.

 

Ministar je naveo da će jedan od prioriteta reforme policije biti upravo vraćanje policije u zajednicu - "policija koja će biti obaveštajno vođena, prisutna na ulicama, ne opterećujuća za građane, kojoj ćete moći da verujete i koja će to poverenje zaslužiti" .

 

Stefanović je dodao da će policija jednakim intezitetom raditi kako na rasvetljavanju teških krivičnih dela, tako i dela sitnog kriminala, svesna toga da za običnog građanina razbojništvo, krađa automobila, opreme predstavlja najveći kriminal koji može da mu se desi.

 

Govoreći o korupciji u policiji, Stefanović je ukazao da je ogroman broj policajaca požrtvovan, odgovoran i profesionalan, ali da ima i onih koji su korumpirani.

 

- Počeli smo da čistimo kukolj u našim redovima i sa takvima ćemo se sami obračunati - poručio je Stefanović.

 

04. 03. 2015. Stefanović: U borbi protiv narkodilera neće biti pošteđeni

 

Gradski menadžer Goran Vesić ukazao je da će grad nastaviti akciju postavljanja zaštitnih ograda duž autoputa.

 

- Putevi Srbije raspisali su javne nabavke u delu auto puta na Bežanijskoj kosi, a sledeće godine biće raspisana nabavka i za potez od Tošinog bunara do centra "Sava" - precizirao je Vesić.

 

On je ukazao da grad intenzivno radi na rešavanju kompleksa Starog sajmišta, koje će postati memorijalni centar i dodao da će tokom iduće godine biti raspisan međunarodni konkurs za arhitektonsko rešenje.