**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

04. 02. 2015. Stefanović: MUP prati trendove u razvoju informacionih tehnologija

 

02. 02. 2015. <p>04. 02. 2015. Stefanović: MUP prati trendove u razvoju informacionih tehnologija Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sastao se sa predstavnicima nemačke kompanije „SAP“.

 

Tokom sastanka, predstavnici ove kompanije prezentovali su nova platformska rešenja čiji je cilj poboljšanje poslovnih procesa, a takođe je istaknuta i neophodnost uspostavljanja jedne jedinstvene kolekcije struktuiranih i nestruktuiranih podataka, kao i integracija sa internim sistemima MUP-a i sa eksternim sistemima partnerskih institucija, kao i sa javnim izvorima informacija.

 

04. 02. 2015. Stefanović: MUP prati trendove u razvoju informacionih tehnologija

 

Ministar Stefanović je istakao značajnu ulogu informacionih tehnologija u borbi protiv kriminala i da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije pokušava da kroz modernizaciju ove oblasti, prati, koliko je moguće, sve trendove, kao i da kroz edukaciju pripadnika MUP-a, obezbedi visok stepen tehnološkog znanja i istakao je da je IT-sektor MUP-a najrazvijeniji u odnosu na druge državne institucije.

 

„Stoga nas raduje svaka mogućnost unapređivanja i modernizacije, kako infrastrukture, poslovnih rešenja, tako i dalje obrazovanje pripadnika MUP-a u ovoj oblasti“, naglasio je ministar.

 

Kompanija „SAP“ već sarađuje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, a sa filijalama u više od 130 zemalja je svetski lider kada je u pitanju poslovni softver, kao i usluge vezane za softver.