**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

03. 12. 2014. Obeležen značajan jubilej policijskog školstva

 

03. 12. 2014. Obeležen značajan jubilej policijskog školstva

U okviru obeležavanja desetogodišnjice Uprave za stručno obrazovanje, osposobljavanje, usavršavanje i nauku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, održana je konferencija „Reforma policijskog obrazovanja i obuke – rezultati i perspektiva razvoja“. Cilj ovog skupa bio je da se napravi osvrt na dosadašnje rezultate i doprinos ove uprave unapređenju policijskog školstva, kao i da se predvide perspektive za dalji razvoj policijske obuke i obrazovanja u svetlu predstojećih reformi i daljoj modernizaciji i reformi.

 

Konferenciju su otvorili državni sekretar Ministarstva Aleksandar Nikolić i šef Odeljenja za sprovođenje zakona Misije OEBS Deniz Macolani.

 

- Investicije u obrazovanje i obuku postaju ključni indikator razumevanja onoga što se događa u savremenom društvu. Evidentno je da se u današnje vreme sve više ističe kako su ljudski resursi glavna konkurentna prednost na globalnom tržištu - istakao je državni sekretar Nikolić. Kako je podvukao, jedna od osnovnih funkcija svake države je da sačuva ličnu i imovinsku bezbednost svih njenih građana, a na sve izazove je moguće odgovoriti samo obučenim i stručnim kadrovima.

 

Kako je ocenila Deniz Macolani, naše Ministarstvo ostvarilo je ogroman napredak u oblasti reforme obrazovanja policije. Prema njenim rečima, Misija OEBS aktivno podržava obuku policije, a jedan od prvih programa od uspostavljanja Misije bio je baš iz te oblasti.

 

 

03. 12. 2014. Obeležen značajan jubilej policijskog školstva

 

Na ovom skupu izlagali su dekan Kriminalističko-policijske akademije prof. dr Goran Milošević, predstavnici Misije OEBS, Uprave za stručno obrazovanje i Uprave za upravljanje stručnim resursima. Ovom prilikom, predstavljeni su i katalog programa specijalističke obuke, bibliografija časopisa „Bezbednost“, kao i monografija o 10 godina postojanja i rada Uprave za stručno obrazovanje, osposobljavanje, usavršavanje i nauku.