**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

03. 06. 2015.Rezultati Uprave saobraćajne policije doprineli većoj bezbednosti građana

 

3.6.2015.Rezultati Uprave saobraćajne policije doprineli većoj bezbednosti građana

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da su rezultati i aktivnosti, koje je saobraćajna policija ostvarila u prethodnih godina dana, doprineli povećanju osećaja bezbednosti građana, smanjenju broja saobraćajnih nezgoda i poginulih na putevima u Srbiji i dodao da takva praksa i u narednom periodu mora biti nastavljena.

 

„Želim da vam se zahvalim za dobar i kvalitetan rad. Ogromnim angažovanjem i zalaganjem, što pokazuju rezultati ostvareni prethodnih godinu dana, pokazali ste da saobraćajna policija postaje sve ozbiljniji stub Ministarstva unutrašnjih poslova“, rekao je Stefanović na sastanku sa pripadnicima saobraćajne policije u sedištu Ministarstva.

 

Istakavši da svima koji su počinili saobraćajni prekršaj, ma ko oni bili, kazna mora biti naplaćena, Stefanović je poručio da to mora biti sistem koji će funkcionisati na teritoriji cele Srbije, u svakoj policijskoj stanici.

 

3.6.2015.Rezultati Uprave saobraćajne policije doprineli većoj bezbednosti građana

 

„Samo na taj način smanjuje se broj saobraćajnih nesreća, broj povređenih i poginulih. Ne smemo dozoviliti da se tokom vožnje koristi mobilni telefon, da ljudi voze u alkoholisanom stanju i da prekoračuju brzinu kretanja, voze bez sigurnosnog pojasa...“, naglasio je Stefanović.

 

Ministar je najavio da će akcije saobraćajne policije - pojačana kontrola saobraćaja, kontrola vozila visoke klase, koje je javnost pozitivno ocenila, biti sprovođene i u narednom periodu.

 

Govoreći o korupciji u policiji, Stefanović je poručio da će Sektor unutrašnje kontrole biti znatno osnažen i da je Ministarstvo apsolutno posvećeno borbi protiv te negativne pojave.

 

„Hiljadu dobrih dela policije su ništa spram jednog lošeg dela koje vidi javnost. Jedan korumpiran čovek, koji prođe nekažnjeno, stvara sliku u javnosti da je takav ceo sistem. Vi to možete da zaustavite, šaljući snažnu poruku da niko nije privilegovan i da će svi koji se ogreše o zakon biti sankcionisani“, istakao je Stefanović.

 

Načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Vladimir Rebić istakao je da je za prvih četiri meseca ove godine, saobraćajna policija otkrila oko 300.000 prekršaja, što je za 56 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

 

3.6.2015.Rezultati Uprave saobraćajne policije doprineli većoj bezbednosti građana

 

Predstavljajući rezultate rada saobraćajne policije, Rebić je precizirao da je otkriveno 89.500 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 15.460 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, oko 10.500 prekršaja pešaka, 56.000 prekršaja nekorišćenja sigurnosnih pojaseva.

 

Prema njegovim rečima, presretači su u prvih pet meseci ove godine otkrili ukupno 6.862 prekršaja, što je skoro jednako broju prekršaja koje su otkrili tokom cele 2014. godine, kada su sankcionisali 6.885.

 

On je ukazao da je 2014. godine, od 1981. godine, od kada se vodi evidencija o broju poginulih u saobraćajnim nezgodama, zabeležen najmanji broj poginulih na putevima u našoj zemlji, 536 ljudi.

 

3.6.2015.Rezultati Uprave saobraćajne policije doprineli većoj bezbednosti građana

 

Rebić je ukazao da će akcenat rada saobraćajne policije, tokom predstojeće turističke sezone, biti obezbeđenje maksimalne protočnosti saobraćaja u zonama graničnih prelaza i naplatnih stanica na auto – putu, obezbeđenje velikih manifestacija koje se tokom leta održavaju u Srbiji i pojačana kontrola alkoholisanosti vozača, svakodnavna kontrola brzine kretanja, korišćenja sigurnosnih pojaseva, kao i brz izlazak na mesto saobraćajne nezgode i profesionalno obavljanje uviđaja.