**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

02.10.2014 – Stefanović: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo maloletnice

 

02.10.2014. Stefanović: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo maloletnice

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da je policija uhapsila osumnjičenog za ubistvo četrnaestogodišnje devojčice i poručio da celo društvo mora da se ujedini u borbi protiv stravičnih zločina, na koje ne smemo da ostanemo nemi i da preventivno deluje kako se takve stvari više ne bi dešavale.

 

Ministar je, na konferenciji za novinare u sedištu Ministarstva, istakao da je reč o višestrukom povratniku koji je i ranije bio pravosnažno osuđivan za više krivičnih dela - ubistva, silovanja, krađe, razbojništva.

 

02.10.2014. Stefanović: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo maloletnice

 

Direktor policije Milorad Veljović precizirao je da je osumnjičeni za ubistvo maloletne devojčice višestruki povratnik D. K. (1975), a da je njeno telo pronađeno jutros nakon dvomesečne potrage.

 

Veljović je ukazao da je osumnjičeni četiri puta pravosnažno osuđivan i precizirao da je 1993. godine, sa još jednim čovekom, na gnusan način ubio staricu koja je bila 1929. godište i da je za to krivično delo osuđen na sedam godina zatvora, kao i da je u zatvoru proveo tri godine i šest meseci zbog silovanja počinjenog 2001. godine.

 

Direktor policije je ukazao da je D. K. iz zatvora izašao maja ove godine, a da je oštećenu maloletnicu ubio tako što ju je više puta udario motikom po glavi, mesec dana po izlasku 31. jula i zakopao u dvorištu iznajmjene kuće u Rakovici.

 

02.10.2014. Stefanović: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo maloletnice

 

Veljović je objasnio da je policiji, 29 septembra 2014., devojčica koja nije životno ugrožena i koja je uspela da pobegne osumnjičenom D. K. , prijavila silovanje, a da je policija, radom na tom slučaju, rasvetlila ubistvo četrnestogodišnje devojčice, čiji je nestanak prijavjen 9. avgusta ove godine.

 

„Telo je pronađeno danas u podmakloj fazi truljenja“, rekao je Veljović i ukazao da je osumnjični na saslušanju pred policijom i nadležnim tužiocem objasnio na koji način je delo počinio.

 

Policija sumnja da je Kostić izvršio još silovanja i napada na život i telo, rekao je Veljović i pozvao oštećene da podnesu prijavu policiji.