**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

02. 06. 2015. Svečanu zakletvu položio 331 pripadnik MUP-a

 

02. 06. 2015. Svečanu zakletvu položio 331 pripadnik MUP-a

U Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, svečanu zakletvu položio je danas 331 novi pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave u Novom Sadu, koji će svoju dužnost obavljati na području jednog od najvećih okruga u Republici Srbiji.

 

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković, čestitajući novim policijskim službenicima, istakao je da svoju dužnost moraju obavljati u skladu sa zakonom, etičkim kodeksom i rečima svečane zakletve koju su izgovorili.

 

02. 06. 2015. Svečanu zakletvu položio 331 pripadnik MUP-a

 

Naša je odlučna namera da, u najvišem mogućem stepenu, ispunimo svoju zakonsku funkciju i društvenu ulogu. Da se beskompromisno borimo sa svim vidovima kriminala, zaštitimo lični integritet i imovinu naših sugrađana i da vratimo poverenje u policiju, koja je jedan od stubova stabilnosti države i garant njene bezbednosti, ali i bezbednosti svakog našeg građanina“, naglasio je Miličković.

 

Ukazavši da će policajci koji su danas položili zakletvu raditi u Policijskoj upravi Novi Sad, Miličković je naglasio da je to dokaz da je Ministarstvo prepoznalo i uvažilo potrebe građana Južnobačkog okruga i posebno, Novog Sada, kao drugog po veličini grada u zemlji.

 

002. 06. 2015. Svečanu zakletvu položio 331 pripadnik MUP-a

 

„U skladu sa tim potrebama, opredelili smo dve klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku za rad u Policijskoj upravi u Novom Sadu“, rekao je Miličković i dodao da je ovakvo opredeljenje Ministarstva deo strategije njegovog razvoja i tekućih reformi.

 

Prema njegovim rečim, jedan od najvažnijih ciljeva reformi je približavanje policije građanima i neposredniji kontakt sa njima, brojnije i kvalitetnije prisustvo policije na ulicama, značajnije učešće u staranju o bezbednosti lokalne zajednice.

 

Istakavši da Ministarstvo unutrašnjih poslova, poslednjih meseci intenzivno radi na jačanju svih svojih kapaciteta, Miličković je naveo da se otvaraju nove policijske stanice i ispostave, tamo gde situacija to nalaže, uz uvažavanje stavova i mišljenja građana.

 

Jedan od takvih primera, kako je naveo je i aktuelno osposobljavanje Policijske ispostave Novo naselje u Novom Sadu, koja će, kako je rekao, u najskorije vreme, zaživeti u svom punom kapacitetu.

 

302. 06. 2015. Svečanu zakletvu položio 331 pripadnik MUP-a

 

Direktor policije Milorad Veljović, poželevši dobrodošlicu najmlađim kolegama, istakao je da je ovo veliki događaj za Policijsku upravu u Novom Sadu, koja nije imala dovoljno ljudi, zbog čega je Ministarstvo unutrašnjih poslova, prošle godine, u dva navrata uputilo ispomoć tom gradu iz drugih policijskih uprava.

 

„Policijska uprava u Novom Sadu je za Ministarstvo jedna od najvažnijih i naš je interes da se o bezbednosti građana stara dovoljan broj ljudi“, rekao je Veljović. Ukazavši da Ministarstvo kroz reforme uvodi princip karijernog napredovanja, direktor policije je istakao da će to omogućiti školovanim policajcima, sa dovoljno znanja i iskustva, da zauzmu odgovorna mesta u službi.

 

02. 06. 2015. Svečanu zakletvu položio 331 pripadnik MUP-a

 

Načelnik Policijske uprave Novi Sad Siniša Radaković istakao je da je na području koji pokriva ta policijska uprava počinjeno 11 odsto manje krivičnih dela nego u istom periodu prošle godine.

 

„Broj dela počinjenih od nepoznatih učinilaca smanjen je za šest stotina, a broj učinilaca, uhvaćenih na delu, desetostruko je povećan“, precizirao je Radaković i dodao da je značajno smanjen broj imovinskih krivičnih dela, pogovotovo onih sa elementima nasilja.

 

Prema njegovim rečima, broj razbojništava manji je za 32 odsto nego u prva četiri meseca 2014 godina, a broj teških krađa i krađa smanjen je za preko 22 odsto.

 

Radaković je ukazao da je više od dvostruko povećan broj procesuiranih izvršilaca krivičnih dela iz oblasti narkomanije i da je zaplenjeno oko 25 odsto više narkotika, što, kako je naveo, rečito govori o odlučnosti policije da se obračuna sa ovim vidom kriminala.

 

02. 06. 2015. Svečanu zakletvu položio 331 pripadnik MUP-a