**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

02. 02. 2015. Stefanović: Još žešća borba protiv narko dilera

 

02. 02. 2015. <p>Stefanović: Još žešća borba protiv narko dilera Ministar unutrašnjih poslova, dr Nebojša Stefanović na tribini „Bezbednost građana“ u Lazarevcu, rekao da od policije očekuje još već zaplene droge širom Srbije i poručio da će borba protiv narko dilera biti još žešća.

 

- Policija će zajedno sa tužilaštvom tražiti najstrože kazne, posebno protiv onih koji prodaju drogu deci – naglasio je ministar i istakao da očekuje veće zaplene, počevši od „sitnih“ dilera na ulicama, pa do onih koji ih snabdevaju. Ministar je ponovio da rezultate očekuje ne samo od lazarevačke policije, već i svih policijskih uprava u Srbiji.

 

Stefanović je podsetio da je u borbi protiv narko trafikinga u Lazarevcu policija imala nekoliko akcija, a da je u poslednjoj među uhapšenima bio i jedan policajac, što se, kako je rekao, ne sme dozvoliti.

 

-Upoznao sam za ovih osam meseci izuzetne ljude u policiji, većina policajaca su časni i pošteni ljudi. Ni značka ni partijska knjižica, ni prijateljstva ni poznanstva neće zaštititi nikoga - rekao je ministar i najavio još veću borbu protiv svih vidova kriminala.

 

02. 02. 2015. Stefanović: Još žešća borba protiv narko dilera

 

Stefanović je naglasio i da je borba protiv kriminala, uz bezbednost građana, značajna i za dolazak stranih investitora i za sveukupni razvoj Srbije. Posebno se osvrnuo na aspekt bezbednosti u saobraćaju, uz konstataciju da je to pitanje i opština i republike, kao i da policija i društvo moraju da reaguju pravovremeno.

 

- U narednom periodu još intenzivnije ćemo raditi na projektu policije u lokalnoj zajednici, odnosno na uvođenju policajaca u svaku ulicu ili kvart, koga dobro poznaju svi građani, a on odlično zna sve probleme – rekao je ministar i dodao da je, u cilju još boljeg rada policije, kontaktirao i Udruženje policajaca u penziji, uz napomenu da misli da njihovo iskustvo u prethodnom periodu nije u najboljoj meri iskorišćeno.

 

Na tribini u prepunoj sali Centra za kulturu u Lazarevcu, učestvovali su i brojni predstavnici gradske vlasti, gde su građani postavljali pitanja u vezi sa komunalnom infrastrukturom i problemima sa kojima se susreću u ovoj opštini.