**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

01. 12. 2014. Stefanović i Alfano: Italija će nastaviti da podržava Srbiju

 

01. 12. 2014. Stefanović i Alfano: Italija će nastaviti da podržava Srbiju

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sastao se danas u Rimu sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Anđelinom Alfanom.

 

Na sastanku je bilo reči o formiranju zajedničkih istražnih timova koji će se efikasnije boriti protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i terorizma i ilegalnih migracija.

 

Ministar Stefanović je nakon sastanka sa Alfanom, rekao da je ova poseta Rimu još jedan korak ka učvršćivanju dobrih odnosa Srbije i Italije, kao i da Srbija uživa veliku podršku Italije na putu ka EU.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Italije nastaviće da podržava Srbiju u otvaranju svih poglavlja, a naročito poglavlja 24, „Pravda, sloboda, bezbednost“, koje ujedno predstavlja fokus MUP Republike Srbije u pregovorima sa Evropskom unijom, naročito nakon povoljnih komentara na naš Akcioni plan.

 

 

01. 12. 2014. Stefanović i Alfano: Italija će nastaviti da podržava Srbiju

 

Stefanović je ukazao da kao zemlja kandidat za članstvo u EU ulažemo velike napore na jačanju naših strateških kapaciteta u borbi protiv negativnih tokova današnjice.

 

Ministar Stefanović je rekao da ovaj susret predstavlja potvrdu naše čvrste opredeljenosti da zajedničkom saradnjom pokažemo privrženost principima i vrednostima savremenog sveta, poštovanju ljudskih prava, unapređenja demokratskih sloboda i sveukupne međunardone bezbednosti i stabilnosti.

 

Ministar Stefanović je ocenio da njegova poseta Rimu ima veliki značaj i zbog važnog skupa „IPA projekti Zapadni Balkan“ koji bi trebalo da pomognu u jačanju kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova i poboljšaju efikasnije sprovođenje zajedničkih istraga i razmenu informacija, prilikom krivičnog gonjenja kriminalnih grupa, uključujući prekogranične kriminalne organizacije.