**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

01. 10. 2015. Stefanović: Bezbedne i stabilne Srbije nema bez efikasne policije

 

01. 10. 2015. Stefanović: Bezbedne i stabilne Srbije nema bez efikasne policije

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović poručio je danas polaznicima prve godine studija Kriminalističko policijske akademije, da pripadnike policije moraju odlikovati profesionalizam, hrabrost i nepokolebljivost.

 

„Integritet ove profesije bazira se na zakonitom postupanju, beskompromisnoj borbi protiv korupcije i kriminala, poštovanju i zaštiti ljudskih parava“, rekao je Stefanović na svečanosti povodom prijema nove generacije studenata u Beogradu.

 

Ukazavši da smo poslednjih nedelja svedoci pokušaja da se omalovaži rad pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova koji pošteno i odgovorno obavljaju svoje dužnosti, Stefanović je istakao da kao ministar neće dozvoliti da bilo ko omalovažava rad pripadnika policije, posebno ne onih koji su rizikovali i žrtvovali svoje živote da bi građani Srbije živeli mirno i bezbedno.

 

„Dovođenje u pitanje kredibiliteta policije koja je uvek uz svoj narod, pokušaj je destabilizacije države“, naglasio je Stefanović i upozorio da „policija uvek mora biti uz svoj narod i da se nijedna politička partija, niti bilo kakva druga organizacija, ne sme postaviti iznad toga“.

 

01. 10. 2015. Stefanović: Bezbedne i stabilne Srbije nema bez efikasne policije

 

Prema njegovim rečima, bezbedne i stabilne Srbije nema bez efikasne policije koja uživa poštovanje građana.

 

„Mi danas stvaramo drugačiju policiju i vi ste deo te istorije“, rekao je Stefanović studentima i dodao da promene u demokratskim društvima zahtevaju od policije da se više posveti preventivnom radu, uz razvijanje partnerskog odnosa sa građanima.

 

„Nećete imati poštovanje građana, komšija ako sebe ne vidite kao nekoga ko je tu zbog naroda, a ne zbog sebe. Zato je jedan od prioriteta MUP -a vraćanje policije u zajednicu“, rekao je Stefanović i dodao da se policija mora bespoštedno boriti protiv korupcije i kriminala.

 

01. 10. 2015. Stefanović: Bezbedne i stabilne Srbije nema bez efikasne policije

 

Ukazavši da je ove godine za upis na prvu godinu Kriminalističko policijske akademije bilo prijavljeno 1.000 kandidata, od kojih je primljeno 350, koji su se pokazali kao najbolji, ministar policije naveo je da mu je posebno drago što se prosek za upis u ovu visokoškolsku ustanovu značajno povećao u odnosu na prethodne godine.

 

„To pokazuje da ova institucija pruža ozbiljno znanje i školuje kadar koji je važan za bezbednost Srbije“, rekao je Stefanović posebno pohvalivši studente Akedemije koji su se volonterski uključili u postupak registracije migranta u prihvatnom centru u Preševu.

 

Dekan Kriminalističko policijske akademije Mladen Bajagić poručio je studentima da budu vredni, istrajni i da ne posustaju pred izazovima, jer je znanje najmoćnije oružje koje će ikada posedovati.

 

01. 10. 2015. Stefanović: Bezbedne i stabilne Srbije nema bez efikasne policije

 

Ministar Stefanović i dekan Bajagić uručili su nagrade petorici najboljih studenata Kriminalističko policijske akademije za školsku 2014 – 2015. godinu.