**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

01. 09. 2015. Izuzetna saradnja srpske i češke policije

 

01. 09. 2015.  Izuzetna saradnja srpske i češke policije

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sastao se danas, u okviru posete Srbiji predstavnika Vlade Republike Češke, sa ministrom unutrašnjih poslova te države Milanom Hovanecom.

 

Tokom sastanka ministri su ocenili saradnju srpske i češke policije kao izuzetno dobru, posebno u oblasti operativnog kriminalističkog rada na suzbijanju trgovine drogom, iregularnih migracija, kao i visokotehnološkog kriminala.

 

Ministri Stefanović i Hovanec istakli su da su dobri partnerski odnosi dveju zemalja potvrđeni i zajedničkim učešćem u projektima čiji je cilj prevencija suzbijanja iregularnih migracija, kao i sprovođenje strategije u borbi protiv droga.

 

01. 09. 2015.  Izuzetna saradnja srpske i češke policije

 

Češki ministar izrazio je spremnost Republike Češke da pomogne Srbiji, u vidu novčane pomoći i donacija, kao prijateljskoj zemlji i izrazio stav da sve članice EU treba da budu solidarne i odgovorne u rešavanju migracione krize.

 

On je naglasio da Češka podržava Srbiju u procesu evropskih integracija i istakao spremnost da pomogne Srbiji na tom putu.

 

Ministar Stefanović zahvalio je Hovanecu na pomoći Češke Republike koja je, kako je rekao, u ovom trenutku Srbiji potrebna, s obzirom na to da je migraciona kriza jedan od najaktuelnijih problema.