**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

1.9.2014 - Milićev će uskoro biti izručen Srbiji, najavio ministar Stefanović

 

1.9.2014 - Milićev će uskoro biti izručen Srbiji, najavio ministar Stefanović

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović izjavio je danas na vanrednoj konferenciji za novinare da je Marko Milićev, koji je osumnjičen da je 25. jula svojim vozilom „mini kantrimen“ na Brankovom mostu u Beogradu usmrtio Luku Jovanovića, uhapšen u Kini, gde se trenutno nalazi u pritvoru i da će biti izručen Srbiji. Prema rečima ministra, Milićev je 10. avgusta pobegao u Tursku, da bi 13. avgusta prebegao u Hong Kong, a zatim u centralnu Kinu, gde je uhapšen. Trenutno se nalazi u pritvoru u Kini.

 

1.9.2014 - Milićev će uskoro biti izručen Srbiji, najavio ministar Stefanović

 

Kako je istakao ministar Stefanović, već su započeti razgovori o ekstradiciji. „Bez obzira što nemamo zaključen bilateralni ekstradicioni sporazum, zahvaljujući Njegovoj ekselenciji ambasadoru Kine, verujem da ćemo brže raditi na ovome“, rekao je ministar i dodao da će Milićev narednih nedelja biti u rukama spske policije i pravosuđa.

 

Stefanović je naveo da otkrivanje osumnjičenog za ubistvo Tijane Jurić, kao i hapšnje Marka Milićeva, jasno pokazuje da za srpsku policiju neće biti nerešenih slučajeva. Ministar se zahvalio Narodnoj Republici Kini i kineskom ambasadoru, na brzoj i efikasnoj akciji, istakavši da je bio veliki posao naći jednog čoveka među milijardu i trista miliona ljudi, što je uspelo zahvaljujući izuzetnom angažovanju kineskih policajaca.