**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

01. 04. 2015. Bespoštedna i kontinuirana borba protiv kriminala i korupcije u Srbiji

 

01. 04. 2015. Bespoštedna i kontinuirana borba protiv kriminala i korupcije u Srbiji

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da u Srbiji uticaj organizovanih kriminalnih grupa značajno opada i da od policije očekuje da još snažnije radi na smanjenju kriminaliteta.

 

 

Stefanović je na Parlamentarnoj skupštini NATO u Beogradu, istakao da borba protiv kriminala i korupcije u Srbiji od samog početka nije bila selektivna, već bespoštedna i kontinuirana i da je policija u prethodnom periodu ostvarila značajne rezultate u toj borbi.

 

„Poseban akcenat stavili smo na akcije suzbijanja ilegalene trgovine narkoticima i samo u poslednja tri meseca prethodne godine, zaplenili smo skoro četiri puta više opojnih droga nego u istom periodu prošle godine“, istakao je Stefanović.

 

Ukazavši da je u Srbiji u značajnoj meri smanjena ilegalna trgovina duvanom, Stefanović je precizirao da je policija tokom prošle godine i u prva dva meseca ove godina zaplenila 122.960 kilograma rezanog duvana.

 

Ministar je napomenuo da u te zaplene ne ubraja posebnu akciju urađenu sa Poreskom upravom i drugim strukturama, kada je u Ljuboviji zaplenjeno 1.330 tona duvana.

 

01. 04. 2015. Bespoštedna i kontinuirana borba protiv kriminala i korupcije u Srbiji

 

Govoreći o ilegalnim migracijama, Stefanović je ukazao da je policija bila uspešna na polju suzbijanja ilegalne trgovine ljudima, posebno istakavši akciju „Oskar“ u kojoj je u saradnji sa mađarskom policijom, sprečen tranzit i prebacivanje 88 stranih državljana preko granice, za koju smo dobili i prvu nagradu regionalnog „Selek centra“.

 

„Tokom prošle godine podneto je ukupno 277 krivičnih prijava protiv 516 osoba koje su bile organizatori krijumčarenja ljudi, a samo u januaru i februaru ove godine podnete su 124 krivične prijave protiv 194 osobe“, precizirao je Stefanović ukazavši da rezultati govore o posvećenosti u borbi protiv ilegalnih migracija.

 

„Jedan od osnovnih prioriteta Vlade Srbije je borba protiv korupcije i u proteklom periodu dokazali smo da zaštićenih i nedodirljivih nema“, naglasio je ministar policije.

 

01. 04. 2015. Bespoštedna i kontinuirana borba protiv kriminala i korupcije u Srbiji

 

Prema njegovim rečima, u poslednjem tromesečju prošle godine, otkriveno 408 krivičnih dela sa elementom korupcije i prijavljeno 465 osoba, odgovornih lica privatnih, društvenih i mešovitih preduzeća ili radnika državnih organa.

 

„Hapšenja Dragoslava Kosmajca i njegovih saučesnika, Miroslava Bogićevića, direktora „Koncerna Farmakom“ MB, direktora privrednog društva „Interkomerc“ AD Beograd Gorana Perčevića i mnogih drugih koji su naneli milionsku štetu državi, najbolji su pokazatelj da se ova Vlada bez straha suočava sa svima, bez obzira na moć, novac ili položaj. Svako ko je prekšio zakon biće za to i kažnjen“, naglasio je Stefanović.