**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

01. 02. 2016. Stefanović i Mihaelis razgovarali o migrantskoj krizi

 

01. 02. 2016. Stefanović i Mihaelis razgovarali o migrantskoj krizi

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i visoki zvaničnik Ministarstva spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke Andreas Mihaelis ocenili su danas da je potreban jedinstven pristup Evropske unije u rešavanju problema migrantske krize.

 

Stefanović je Mihaelisa upoznao sa trenutnom situacijom u oblasti migracija u našoj zemlji, kao i o aktivnostima koje Vlada Republike Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova čine po pitanju državljana naše zemlje koji neosnovano traže azil u Nemačkoj. Ova saradnja rezultirala je smanjenjem broja lažnih azilanata iz Republike Srbije.

 

Srpski ministar policije izneo je i inicijativu da se ubrza rad na jedinstvenoj registraciji svih migranata, jer je to važan proces ne samo za Srbiju, već i za sve države koje se nalaze na migratornim rutama.

 

Mihaelis je pozdravio napore koje MUP i Republika Srbije čine na rešavanju migrantske krize istakavši konstruktivni pristup naše zemlje ovom problemu.

 

On je posebno naglasio i značaj otvaranja Poglavlja 24 i pohvalio napore koje Republika Srbija preduzima na putu ka Evropskoj uniji.

 

Stefanović i Mihaelis su se složili da su stabilnost i bezbednost regiona ključni, kako za Republiku Srbiju, tako i za Saveznu Republiku Nemačku.