**** Povećavanje veličine fonta u centralnom delu - FONT SIZER ****

Početna strana | Ћирилица | English | Kontakt | Mapa prezentacije

Smanji veličinu slova Vrati veličinu slova na početnu Povećaj veličinu slova

Lazar Nešić – načelnik Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra

 

Lazar Nešić, načelnik NKTC

Rođen je 1969. godine u Študgartu – Nemačka. Osnovnu školu završio je u Budvi, a srednju matematičko-tehničku školu u Beogradu. Diplomirao je na elektrotehničkom fakultetu u Beogradu 1996. godine i iste godine zasnovao radni odnos u Upravi za vezu Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

 

Sredinom 1998. godine prelazi u Kriminalističko-tehnički centar Uprave kriminalističke policije na radno mesto veštaka iz oblasti trasologije i utvrđivanja uzroka požara i eksplozija, šef odseka u KTC postaje 2003. godine, 2005. godine biva raspoređen na mesto zamenika načelnika KTC, a 2006. godine na mesto načelnika Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centa. I dalje obavlja poslove veštačenja u krivičnim predmetima.

 

Počev od 2003. godine učestvuje u većem broju razvojnih projekata iz oblasti forenzike: kriminalističko-tehnički kurs u trajanju od 6 meseci, osnovni protivdiverzioni kurs i niz seminara u sistemu obuke MUP i međunarodnih i stranih bezbednosnih službi. Autor je više stručnih radova, predavač na stručnim skupovima i seminarima u zemlji i inostranstvu. Predstavnik je NKTC-a u Evropskoj mreži forenzičkih instituta ENFSI.

 

Više puta je nagrađivan za svoj rad, vanredno je unapređen, a povodom Dana policije 2003. godine dodeljena mu je Nagrade ministra. Dobitnik je nagrade „Ličnost godine“ Misije OEBS u Srbiji za 2008. godinu.

 

Govori engleski, nemački i mađarski jezik.

 

Oženjen je i otac dvoje dece.