**** Повећавање величине фонта у централном делу - FONT SIZER ****

Почетна страна | Latinica | English | Контакт | Мапа презентације

Смањи величину слова Врати величину слова на почетну Повећај величину слова

Када поседујем биометријску личну карту Републике Србије, која су документа потребна да бих добио биометријски пасош и обрнуто? Када поседујем биометријску личну карту, а прошло је 6 месеци од њеног издавања, која су ми документа потребна за добијање биометријског пасоша?

 

У случају када лице већ поседује нову биометријску личну карту, без обзира на датум њеног издавања, а подноси захтев за биометријски пасош, треба да приложи:

 

  1. важећу личну карту - на увид;
  2. може се приложити и фотографија величине 50х50мм - "an fas", на једнобојној сивој позадини - (није обавезно - по жељи грађана);
  3. путну исправу чији је рок важења истекао или не може служити својој намени - на увид;
  4. доказ о уплаћеној накнади за образац пасоша.

 

Напомињемо: Није потребно прилагати уверење о држављанству Републике Србије, јер је исто већ приложено приликом подношења захтева за издавање нове биометријске личне карте.

 

У случају када је грађанину већ издата биометријска путна исправа, приликом накнадног подношења захтева за издавање личне карте грађанин је у обавези да, уколико није дошло до промене неког од података који су евидентирани приликом подношења захтева за издавање путне исправе, приложи на увид претходну личну карту, односно биометријску путну исправу и извод из матичне књиге рођених, уз доказе о уплаћеним накнадама за издавање личне карте.Приоритети Министарства

Електронске набавке

Основне смернице развоја полиције у заједници у Републици Србији

Приручник за деловање савета за безбедност у градовима и општинама

Деца и полиција

Полиција данас

Безбедност – теоријско-стручни часопис

Заштитимо децу од педофилије на Интернету

Youtube

Људи нису роба

Сећање на погинуле и рањене припаднике МУП-а