**** Повећавање величине фонта у централном делу - FONT SIZER ****

Почетна страна | Latinica | English | Контакт | Мапа презентације

Смањи величину слова Врати величину слова на почетну Повећај величину слова

Република Србија

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА


Дана 07. 09. 2010. године, у дневном листу "Политика", оглашен је јавни позив организацијама стручне јавности и невладиним организацијама да предложе представнике јавности који ће учествовати у раду Комисије за решавање притужби у седишту Министарства унутрашњих послова.


Поступак оглашавања је спроведен у складу са чланом 180. Закона о полицији («Службени гласник РС», бр. 101/05) и Правилником о поступку решавања притужби («Службени гласник РС», бр. 54/06).


Текст предлога биће објављен на веб сајту Министарства до окончања избора представника јавности, 10.10.2010. године.


***


Министарство унутрашњих послова је на основу члана 180. став 5. Закона о полицији («Службени гласник РС», бр. 101/05) и члана 18. Правилника о поступку решавања притужби («Службени гласник РС», бр. 54/06), дана 07.09.2010. године, огласило ЈАВНИ ПОЗИВ организацијама стручне јавности и невладиним организацијама да предложе представнике јавности који ће учествовати у раду Комисије за решавање притужби у седишту Министарства унутрашњих послова.


По јавном позиву шест организација стручне јавности и невладиних организација и један грански синдикат металаца, се одазвало и доставило своје предлоге за кандидате за избор два представника јавности у Комисији за решавање притужби у седишту Министарства.


Предложени кандидати су наведени по редоследу којим су предлози пристизали у Министарство.


ОДБОР ЗА ЉУДСКА ПРАВА – Лесковац


Предложени кандидат је ДРАГУТИН ВИДОСАВЉЕВИЋ, дипломирани правник са положеним правосудним испитом, специјализован за рад на случајевима полицијске тортуре, ангажован на највећем броју случајева везаних за рад полиције. Радио у Општинском суду у Власотинцу, Општинском суду у Призрену, од 2000. године активно укључен у рад Одбора и ЈУКОМ-а. Учесник кампање ЈУКОМ-а за признање права на приговор савести, а пред Судом у Стразбуру има 8 добијених случајева. Члан Демократске странке од 1990. године, оснивач и први председник Општинског одбора Демократске странке у Власотинцу


НВО «МУШКА СИГУРНОСТ», Београд


Предложени кандидат је ДРАГАН САЈКОВИЋ председик НВО «Мушка сигурност» за град Београд, који је дао пресудан утицај на развој и рад НВО, што и даље чини. Завршио је Ваздухопловну војну школу РВ и ПВО у Сарајеву. Радио у Ваздухопловном заводу Мома Станојловић у Батајници, као и у СЗР АТОМ - Гроцка и СЗТР АТОМ - Београд. Оснивач предузећа АТОМ ЕЛЕКТРОНИК доо у Београду.


ПРАДОК – Правно- документациона канцеларија из Београда


Предложени кандидат јеБИЉАНА СТАНОЈЕВИЋ, дипл. правник из Београда, активиста за заштиту људских права од 1990. године, била у Центру за антиратну акцију, експерт за питања дискриминације свих група које су подложне дискриминацији. Активно ради на заштити људских права избеглих и расељених лица у Хелсиншком одбору за људска права у Србији. Један од оснивача «ПРАДОК-а», на чијем челу је 8 година


ДРУШТВО СРБИЈЕ ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ- Београд


Предложени кандидат је СРБА ЈОВАНОВИЋ, један од оснивача Друштва Србије за односе с јавношћу и први председник Друштва, један од најугледнијих стручњака за односе с јавношћу у Србији, са искуством од 15 година рада у овој струци. Члан Борда Међународне асоцијације за односе с јавношћу, учествовао у јавним расправама поводом доношења Закона о јавном информисању и Закона о радиодифузији, предавач на пет факултета три универзитета у Београду и Новом Саду. Радно искуство стекао радом у предузећу Grand inter leasing, био шеф Кабинета директора маркетинга Ротшилд банке за источну Европу, радио и као лични сарадник за документацију Председницу УО Сорос Фонда Југославија. Завршио оба нивоа Пословне школе за Public Relations. Има искуство као представник јавности јер је актуелни члан Комисије.


ИНИЦИЈАТИВА МЛАДИХ ЗА ЉУДСКА ПРАВА - Београд


Предложени кандидат је ГОРАН МИЛЕТИЋ, дипл. правник, правни саветник за људска права у организацији Civil Rights Defenders од 2004. године, пре тога радио као истраживач а потом као Регионални координатор истраживања кршења људских права у Фонду за хуманитарно право. Има вишегодишње искуство у истраживању кршења људских права, заступања жртава, едукацији и изради извештаја о људским правима. Учествовао у поступку израде и у јавној расправи о Закону против дискриминације из 2009. године и Закону о спречавању дискриминације особа са инвалидитетом из 2006. године, као и у процесима јавних расправа о антидискриминационим законима у Босни и Херцеговини, Молдавији, Црној Гори и Македонији. Био кандидат за Повереника за заштиту равноправности у 2010. години.


ОПШТИНСКО УДРУЖЕЊЕ РОМА У ШАПЦУ


Предложени кандидат је БРАНКО КОКИЋ, инг. противпожарне заштите, рад и велики допринос у Одбору за борбу против расне дискриминације, радио као шеф Одсека противпожарне заштите у Х. И. Зорка Шабац и као регионални координатор у Инекс безбедности. Прошао серију семинара и тренинга из области решавања конфликата, руковођења кризним ситуацијама, медијског наступа и јавног заступања, програм обуке ЕУ «Јавно заступање недовољно заступљених група», полазник Мировне академије из Срајева – курса «Разумевање друштвених и политичких елемената колективног насиља и масовних злочина и њихових последица». Има искуство као представник јавности јер је актуелни члан Комисије.


ГРАНСКИ СИНДИКАТ МЕТАЛАЦА НЕЗАВИСНОСТ - Чачак


Предложени кандидат је МИЛАН МИЛИЋЕВИЋ , завршио Технички факултет, радио у Фабрици резаног алата у Чачку, Титан цементара у Косјерићу, ЕТА Електротехничка агенција у Чачку, борац за права и слободе обесправљених.

Огранизације стручне јавности и невладине организације до 10.10.2010. године могу да изврше избор кандидата и о свом избору обавесте Биро за притужбе и представке Кабинета министра на info@mup.gov.rs односно на факс 011/3148-474Приоритети Министарства

Електронске набавке

Основне смернице развоја полиције у заједници у Републици Србији

Приручник за деловање савета за безбедност у градовима и општинама

Деца и полиција

Полиција данас

Безбедност – теоријско-стручни часопис

Заштитимо децу од педофилије на Интернету

Youtube

Људи нису роба

Сећање на погинуле и рањене припаднике МУП-а