**** Повећавање величине фонта у централном делу - FONT SIZER ****

Почетна страна | Latinica | English | Контакт | Мапа презентације

Смањи величину слова Врати величину слова на почетну Повећај величину слова


ДРЖАВНИ СЕКРЕТАРИ

 

 

ЈАНА ЉУБИЧИЋ

 

Државни секретар - Јана Љубичић

Рођена је 9. августа 1978. године. Дипломирала је на Правном факултету Универзитета у Београду и на истом факултету завршила мастер студије из области радног и социјалног права, на тему: „Синдикално организовање запослених у јавном сектору са посебним освртом на полицијски синдикат“.

 

Приправнички стаж обавила у Привредном суду у Београду у извршном и парничном одељењу.

 

У Савезу самосталних синдиката Србије радила као стручни сарадник одељења за правне послове. Као представник СССС учествовала је у радним групама за израду закона, других општих аката и колективних уговора, писала је амандмане на предлоге закона, радила је на усклађивању закона са прописима Европске уније, развоју социјалног дијалога Србији и јачању родне равноправности.

 

На изборима 2012. и 2014. године изабрана је за народног посланика Народне скупштине Републике Србије. Обављала је функцију генералног секретара Народне скупштине у IX и X сазиву. Од 2012. године обављала је функцију секретара Републичке изборне комисије.

 

Радила је као вођа твининг пројекта „Јачање капацитета Народне скупштине Републике Србије у процесу европских интеграција“. Обављала је функцију координатора у имплементацији следећих пројеката: „Јачање капацитета Народне скупштине за ефикасну комуникацију са грађанима“ у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Србији; „Даље јачање законодавних и контролних капацитета Народне скупштине“ у сарадњи са Весмистерском фондацијом за демократију; пројекту „Отворени парламент“; „Јачање законодавних и контролних капацитета Народне скупштине“ у сарадњи са Амбасадом Велике Британије; Један је од иницијатора формирања Женске парламентарне мреже и Глобалне организације парламентараца за борбу против корупције – огранка у Србији.

 

У Српској напредној странци је од оснивања и члан је Главног одбора.

 

Поседује више сертификата из области радног и социјалног права: „Придруживање ЕУ, хармонизација прописа“ – Берлин, фондација „FRIEDRICHEBERTSTIFTUNG“; Јачање социјалног дијалога и развој институција за социјални дијалог, Шпански политички институт „ISCOD“; Реформа пензионог система у Србији - Министарство рада и социјалне политике; Функционисање правне службе у статусним промена привредног друштва – Привредна комора Београд.

 

Говори енглески и служи се француским језиком.

 

 

АЛЕКСАНДАР НИКОЛИЋ

 

Државни секретар - Александар Николић

Рођен је у Београду, 30. јула 1965. године. Дипломирани је економиста. Завршио је Високе студије безбедности и одбране.

 

Политичку каријеру започео је 2008. године као један од оснивача Српске напредне странке. Члан је Председништва странке.

 

Јуна 2012. године именован је за саветника председника Републике Србије. Након тога успешно је обављао функцију првог државног секретара у Министарству одбране задуженог за координацију служби безбедности.

 

Од маја 2014. године обавља функцију првог државног секретара у Министарству унутрашњих послова.

 

Председник је Преговарачке групе за Поглавље 24 „Правда, слобода и безбедност“ у оквиру процеса приступања Србије Европској унији. Члан је Радне групе за усклађивање активности председавања ОЕБС-ом, у којој координира обављањем послова из надлежности МУП-а. Председник је Радне групе за израду Националне стратегије за борбу против тероризма и Акционог плана за њено спровођење и члан Политичког савета за примену Резолуције СБ УН 13 25 „Жене, мир и безбедност“.

 

Говори енглески језик. Посвећен је породици. Ожењен је и има троје деце.

 

 

МИЛОСАВ МИЛИЧКОВИЋ

 

 

Државни секретар – Милосав Миличковић

Рођен је 4. јуна 1959. године.

 

Дипломирао је на Машинском факултету Универзитета у Београду. Звање магистра индустријског менаџмента стекао je на факултету „Унион“ у Београду.

 

Радећи у струци у привреди Раковице награђиван је у више наврата. Добитник је низа признања и награда из области машинства. Биран је за народног посланика и градског одборника у више наврата.

 

Био је члан скупштинских одбора:

• Одбора за привреду, регионални развој, туризам и енергетику,

• Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу,

• Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације, као и члан више парламентарних делегација.

 

Оснивач је Српске напредне странке, члан њеног Председништва, члан Главног одбора и потпредседник Градског одбора Београд.

 

На изборима 2012. године изабран је за председника Градске општине Раковица.

 

Активан је спортиста и носилац црног појаса у каратеу.

 

Мр Милосав Миличковић говори eнглески језик.

 

У браку је са Снежаном.

 

 



Приоритети Министарства

Електронске набавке

Основне смернице развоја полиције у заједници у Републици Србији

Приручник за деловање савета за безбедност у градовима и општинама

Деца и полиција

Полиција данас

Безбедност – теоријско-стручни часопис

Заштитимо децу од педофилије на Интернету

Youtube

Људи нису роба

Сећање на погинуле и рањене припаднике МУП-а