**** Повећавање величине фонта у централном делу - FONT SIZER ****

Почетна страна | Latinica | English | Контакт | Мапа презентације

Смањи величину слова Врати величину слова на почетну Повећај величину слова
Значка министарства 


БИРО ЗА СТРАТЕШКО ПЛАНИРАЊЕ


Биро за стратешко планирање обавља послове стратешког планирања, стратешке анализе, координације реформских пројеката и институционалне изградње Министарства унутрашњих послова. Има задатак да усмерава, прати и координира реформске процесе у свим областима рада Министарства и сагледава стање и положај Министарства као целине.


Стратешко планирање је процес којим би објективно требало утврдити позицију Министарства у овом тренутку, дефинисати циљеве које желимо да постигнемо, као и кораке које би требало предузети да би се ови циљеви остварили. Биро врши анализу постојећег стања, постављање стратегијских праваца и циљева, дефинише стратегије које би требало имплементирати и стратешку контролу и управљање.


Законом о полицији прописано је да Министарство усвоји документ "Стратешки план полиције". Правилним планирањем и дефинисањем могу се идентификовати групе послова, поделити задужења и функционално повезати организационе јединице у циљу што ефикасније комуникације и координирања свих активности. Многи процеси се могу ставити под контролу и избећи неправовремено реаговање, беспотребан рад и ангажовање радника и неповољни резултати. С обзиром да се у Министарству унутрашњих послова обављају оперативни и стратешки послови, само систематски усклађеним обављањем ових послова, Министарство као целина може да постигне још боље резултате.


Да би документи стратегије били разумљиви и прихваћени од корисника, у Бироу за стратешко планирање ради идабран тим људи који имају радно искуство из различитих области рада Министарства, јер су им знања о пословима одређене линије рада неопходна, као и вештина писања пројеката и способност добре комуникације.


Шеф Бироа за стратешко планирање у Кабинету министра је Александра Стојановић

 Контакт


Телефон 011/ 3131719

 

Електронска адреса: stratesko.planiranje@mup.gov.rs

 Приоритети Министарства

Електронске набавке

Основне смернице развоја полиције у заједници у Републици Србији

Приручник за деловање савета за безбедност у градовима и општинама

Деца и полиција

Полиција данас

Безбедност – теоријско-стручни часопис

Заштитимо децу од педофилије на Интернету

Youtube

Људи нису роба

Сећање на погинуле и рањене припаднике МУП-а