**** Повећавање величине фонта у централном делу - FONT SIZER ****

Почетна страна | Latinica | English | Контакт | Мапа презентације

Смањи величину слова Врати величину слова на почетну Повећај величину слова
Значка министарства 

 

БИРО ЗА САРАДЊУ С МЕДИЈИМА

 

Министарство унутрашњих послова посебну пажњу посвећује представљању Министарства у јавности, информисању и сарадњи с медијима, што својим свакодневним активностима омогућава Биро за сарадњу с медијима, организациона јединица у Кабинету министра унутрашњих послова.

 

Циљеви рада Бироа за сарадњу с медијима су:

 

 • систематично, континуирано, правовремено и тачно информисање јавности (путем штампаних и електронских медија) о релевантним активностима Министарства
 • креирање и промовисање добре слике припадника полиције и Министарства у јавности
 • константно и систематично праћење јавног мњења, квантитета и квалитета медијског простора у штампаним и електронским медијима (домаћим и страним) посвећеног Министарству, његовом раду, иницијативама и потезима, догађајима, кључним и руководећим личностима, анализа добијених података и њихово коришћење у сврхе планирања будућих потеза и иницијатива у домену пропаганде и односа с јавношћу.

Ради реализације циљева, Биро за сарадњу с медијима:

 

 • примењује стандардне процедуре у односима с медијима
 • проверава чињенице о догађајима који захтевају поступање полиције, на основу којих припрема и објављује саопштења за јавност
 • одговара на захтеве новинара
 • организује редовне и ванредне конференције за новинаре на којима обавештава јавност о активностима и питањима из надлежности Министарства
 • омогућава и реализује сусрете представника Министарства с представницима медија
 • информише јавност учешћем представника Министарства у медијима (интервјуи, изјаве, гостовања у ТВ и радио емисијама...)
 • презентује на Интернету и у интерном часопису „Полиција данас“ активности Министарства, које припрема Биро
 • представља активности Министарства, посебно превентивног карактера, пропагандним материјалима - плакатима, спотовима, билбордима...
 • одржава сарадњу с филмским и продукцијским кућама
 • одговара на питања грађана
 • на Интернет страни е-Управе одржава сервисе из надлежности МУП-а
 • учествује у припреми и промовисању превентивних и других кампања...

 

Биро свакодневним праћењем објављених информација о активностима МУП-а у медијима, омогућава да Министарство благовремено реагује на нетачно презентоване информације. Анализирајући начин на који медији презентују активности МУП-а, надлежни у Министарству стичу увид у мишљење јавности, као и проблеме грађана који се односе на рад МУП-а. Биро константно контактира са свим портпаролима из подручних полицијских управа.

 

Након дугогодишњег издавања часописа „Полицајац“, запослени у Бироу су у сарадњи са колегама из редакције „Полицајца“ редизајнирали изглед часописа и дали му ново име „Полиција данас“, који излази једном месечно на 24 стране и штампа се у 6.500 примерака, осим у летњим месецима када излази у двоброју на 32 стране. Сваки број часописа биће објављен на Интернет страни Министарства.

 

Пратећи нове тенденције и искуства других полиција у Европи и Америци, Биро је креирао профиле на Јутјубу, и Фејсбуку које су повезане са званичном презентацијом Министарства. Циљ је што боље комуникације с младима, и приближавања рада полиције грађанима, креирањем ових профила на Јутјубу и Фејсбуку пружају могућност грађанима да дају своје мишљење, коментар, предлог или питање. Администрација сајта Министарства, Фејсбук и Јутјуб налога врши се у Бироу за сарадњу са медијима.

 

Користећи могућности Интернета, као електронског медија са највећом корисничком групом на свету, Биро је пратећи нове трендове у функционалности и дизајну, редизајнирао Интернет страну МУП-а, на којој корисници могу да се информишу о Министарству, својим правима и поступцима за остваривање права, како грађана Србије, тако и страних држављана пред органима унутрашњих послова.

 

Захваљујући активностима запослених у Бироу, грађани и медији имају стални контакт с Министарством. Запослени у Бироу организовали су рад у две смене, као и стална дежурства викендом и празницима, ради остваривања континуитета информисања.

 

Биро за сарадњу с медијима је уредник веб сајта Министарства.

 


Шеф Бироа за сарадњу с медијима МУП-а Републике Србије је Биљана Поповић Ивковић.

 


Контакт:

Тел. +381 11 3139-781/факс: +381 11 3139-782, biro@mup.gov.rsПриоритети Министарства

Електронске набавке

Основне смернице развоја полиције у заједници у Републици Србији

Приручник за деловање савета за безбедност у градовима и општинама

Деца и полиција

Полиција данас

Безбедност – теоријско-стручни часопис

Заштитимо децу од педофилије на Интернету

Youtube

Људи нису роба

Сећање на погинуле и рањене припаднике МУП-а