**** Повећавање величине фонта у централном делу - FONT SIZER ****

Почетна страна | Latinica | English | Контакт | Мапа презентације

Смањи величину слова Врати величину слова на почетну Повећај величину слова
Знак САЈ-а 


ТАКМИЧЕЊА

Припадници САЈ-а учествују и на међународним такмичењима специјалних јединица полиције:


  • у седишту аустријске специјалне антитерористичке јединице GEK „Cobra“, у месту Винер-Нојштат надомак Беча, 1988. године на међународном првенству специјалних јединица полиције, организованом поводом прославе 10 година од оснивања GEK „Cobra“, међу 43 екипе из 37 земаља, била је и мешовита екипа СФРЈ, састављена од припадника специјалних јединица милиције, у којој се налазио и припадник Јединице милиције за специјална дејства РСУП-а Србије Ненад Баточанин. Ово је било прво појављивање припадника специјалних јединица милиције са простора СФРЈ на међународном такмичењу ове врсте.

  • На Светском првенству специјалних јединица одржаном 1991. године у Сијудад Мексику, екипа Специјалне јединице МУП-а СР Србије остварила је изузетан успех, освојивши 4. место у дисциплини пуцања из пиштоља.

  • Поводом обележавања 20 година од оснивања снајперске групе у оквиру специјалне јединице полиције у покрајини Баден-Виртемберг у Немачкој (SEK Baden-Wurttemberg), у бази ове јединице у Гопингену, одржано је међународно такмичење снајпериста, 2004. године. На такмичењу је учествовало 19 екипа из осам земаља, међу којима је била и трочлана екипа Специјалне антитерористичке јединице МУП-а Републике Србије, која је освојила 8. место у екипној и појединачној конкуренцији.

  • На Другом међународном бијатлону за припаднике интервентних јединица полиције и војске, 2005. године у Француској, екипа САЈ-а постигла је одличне резултате: у екипном такмичењу – 3. место у конкуренцији четрдесет и пет екипа, у појединачном такмичењу – 5. место у конкуренцији педесет и девет такмичара.


Приоритети Министарства

Електронске набавке

Основне смернице развоја полиције у заједници у Републици Србији

Приручник за деловање савета за безбедност у градовима и општинама

Деца и полиција

Полиција данас

Безбедност – теоријско-стручни часопис

Заштитимо децу од педофилије на Интернету

Youtube

Људи нису роба

Сећање на погинуле и рањене припаднике МУП-а