**** Повећавање величине фонта у централном делу - FONT SIZER ****

Почетна страна | Latinica | English | Контакт | Мапа презентације

Смањи величину слова Врати величину слова на почетну Повећај величину слова
Знак САЈ-а 


ПОСЕБНА ОБУКА ПРИПАДНИКА САЈ



САЈ обука 

САЈ обука 

САЈ обука 

САЈ обука 

Процес посебне обуке и увежбавања траје све док је припадник у саставу Јединице. Циљ комплексне и напорне обуке је да га стручно оспособи и увежба, психолошки и физички припреми за успешно извршавање наменских задатака. Обимним и разноврсним физичким тренинзима стално се ради на повећању снаге, брзине, издржљивости, психомоторне координације и прецизности.


У „Б“ тиму нови припадници пролазе обуку и припрему за борбене тимове (тактика упада у објекте, решавање талачких ситуација, коришћење превозних средстава, верање, рад са хеликоптером, рад у тиму) и почињу да учествују у акцијама, али само као посматрачи (стажирање). На основу резултата које су показали у претходном периоду, пролазе кроз специјалистичке курсеве по дужностима које ће обављати у тиму.


Тек после три године непрекидне, сложене и напорне обуке, честих провера, припрема и специјалистичких курсева, много проливеног зноја, болних жуљева, хиљада испаљених метака, стотина претрчаних километара, нови припадник је спреман да равноправно учествује у акцијама са осталим искусним члановима „А“ тима.


У циљу потпунијег успеха у обуци, припадници Јединице учествују на разним спортским такмичењима, посебно у борилачким вештинама, а најуспешнији су чланови државних репрезентација у џудоу, џиу-џици, практичном пуцању.


Висока ефикасност у извршавању задатака и мали број повређених у тешким и високоризичним акцијама, резултат су правила кога се припадници Јединице придржавају током напорне обуке: «Што више проливеног зноја на обуци, мање проливене крви на задатку».


Без обзира на стаж у Јединици, припадник своје знање и искуство стално надограђује и усавршава, како би увек био спреман за извршење сложених задатака.


Припадници Јединице строго се придржавају кодекса САЈ-а, који гласи:


  • не остављати никад колегу у опасним ситуацијама
  • заштити животе недужних
  • не употребљавати оружје против ненаоружаних особа

На крају професионалне каријере остају чиста савест и част припадника САЈ-а.



Приоритети Министарства

Електронске набавке

Основне смернице развоја полиције у заједници у Републици Србији

Приручник за деловање савета за безбедност у градовима и општинама

Деца и полиција

Полиција данас

Безбедност – теоријско-стручни часопис

Заштитимо децу од педофилије на Интернету

Youtube

Људи нису роба

Сећање на погинуле и рањене припаднике МУП-а