**** Повећавање величине фонта у централном делу - FONT SIZER ****

Почетна страна | Latinica | English | Контакт | Мапа презентације

Смањи величину слова Врати величину слова на почетну Повећај величину слова
Знак САЈ-а 


НАДЛЕЖНОСТ


Специјална антитерористичка јединица (САЈ) Министарства унутрашњих послова Републике Србије је савремена, високопрофесионална антитерористичка јединица полиције, уско специјализована и опремљена најсавременијом специјалистичком опремом, намењена за извршавање сложених и високоризичних задатака безбедности и заштите Републике Србије и њених грађана. То се пре свега односи на борбу против тероризма на тактичком нивоу, као и пружање асистенције Управи криминалистичке полиције и другим организационим јединицама МУП-а приликом хапшења криминалаца и криминалних група, посебно у ситуацијама где се очекује пружање отпора ватреним оружјем.


Искуство дуго три деценије и програм обуке по узору на светске антитерористичке јединице, допринели су стварању изузетно обучене, веома покретне и савремено опремљене оперативне јединице, оспособљене и спремне да реши и најтеже ситуације. Током овог периода изведено је на стотине акција хапшења опасних и наоружаних особа и криминалаца, приведени су починиоци најтежих кривичних дела, решене сложене талачке ситуације, неутралисане диверзантске и терористичке групе. Припадници Јединице успешно су обезбеђивали највише државне руководиоце, скупове и објекте од посебног значаја и стране државнике у посети нашој земљи.


Свети арханђел Михајло је светац заштитник припадника САЈ-а, чију крсну славу обележавају.


Слава 

САЈ је самостална организациона јединица у оквиру Дирекције полиције МУП-а Републике Србије, која се ангажује на основу наредбе директора полиције, уз претходно одобрење министра унутрашњих послова.Задаци

Историјат

Организација

Пријем у јединицу и обука

Посебна обука припадника сај

Међународна сарадња

Такмичења

Kлуб практичног пуцања „Делта сај“

Одгајивачница паса „Делта сај“

Фото галерија
Приоритети Министарства

Електронске набавке

Основне смернице развоја полиције у заједници у Републици Србији

Приручник за деловање савета за безбедност у градовима и општинама

Деца и полиција

Полиција данас

Безбедност – теоријско-стручни часопис

Заштитимо децу од педофилије на Интернету

Youtube

Људи нису роба

Сећање на погинуле и рањене припаднике МУП-а