**** Повећавање величине фонта у централном делу - FONT SIZER ****

Почетна страна | Latinica | English | Контакт | Мапа презентације

Смањи величину слова Врати величину слова на почетну Повећај величину слова
Знак САЈ-а 


КЛУБ ПРАКТИЧНОГ ПУЦАЊА „ДЕЛТА САЈ“


Практично пуцање (IPSC – International Practical Shooting Confederation) представља веома атрактиван и све популарнији стрељачки спорт, код кога до изражаја долазе прецизност, брзина, снага и координација покрета такмичара. Карактеристика овог спорта је да има велики значај и утицај на повећање ватрене обучености и прецизности припадника полиције и војске, посебно специјалних и интервентних јединица, и налази се у функцији њихове обуке.


Клуб практичног пуцања „Делта САЈ“ основан је 2000. године и његови чланови, који су уједно и припадници Јединице, са великим успехом се такмиче и освајају признања на домаћим и међународним такмичењима, на којима учествују и припадници специјалних јединица из других држава. Зато је и ван граница Србије постала позната „САЈ школа“ практичног пуцања.


До сада су чланови КПП „Делта САЈ“ осам година узастопно освајали титулу екипног првака државе у практичном пуцању, такмичећи се у две дисциплине: класа „Продукција“ и класа „Стандард“.


Члан КПП „Делта САЈ“ Драган Барашин, један од наших најуспешнијих такмичара у практичном пуцању. Пет пута освајао је титулу првака државе у класи „Стандарад“ појединачно. Као најуспешнији такмичар учествовао је на Светском првенству у практичном пуцању, које је у октобру 2008. године одржано на Балију, Индонезија.


Са великим успехом учествују и на такмичењима у иностранству:


  • Првенство Европе IPSC 2004. у Чешкој – чланови наступали за репрезентацију СРЈ
  • Светско првенство IPSC 2005. у Еквадору – чланови клуба наступали за репрезентацију СЦГ
  • Првенство Европе 2007. у Француској – чланови клуба наступали за репрезентацију Србије
  • Светско првенство IPSC 2008. на Балију, Индонезија.

У бази САЈ-а, у Батајници, изграђено је највеће стрелиште за практично пуцање на Балкану, које омогућава да се истовремено пуца на 18 полигона („стејџева“). На овом стрелишту спроводе се квалитетна обука у пуцању припадника САЈ-а и других организационих јединица МУП-а, домаћа и међународна такмичења у практичном пуцању.Приоритети Министарства

Електронске набавке

Основне смернице развоја полиције у заједници у Републици Србији

Приручник за деловање савета за безбедност у градовима и општинама

Деца и полиција

Полиција данас

Безбедност – теоријско-стручни часопис

Заштитимо децу од педофилије на Интернету

Youtube

Људи нису роба

Сећање на погинуле и рањене припаднике МУП-а