**** Повећавање величине фонта у централном делу - FONT SIZER ****

Почетна страна | Latinica | English | Контакт | Мапа презентације

Смањи величину слова Врати величину слова на почетну Повећај величину слова

Униформа


Одећа припадника ПТЈ прилагођена је употреби у климатским условима нашег поднебља. Припадници ПТЈ користе различиту камуфлажну униформу у зависности од тога да ли раде у урбаним или руралним срединама.


Дезени урбаних униформи су састављени од комбинација сивих боја (дигитална урбана шара), а као и све јединице овог типа, део послова обавља у црним уноформама.


За униформе које припадници користе у руралним условима, у употреби су два дезена "француска шара" (woodland) и "дигитална шара" (компјутерски изведена из распореда боја класичне woodland шаре). У последње три године, крој униформе се променио и од дотадашњег класичног НАТО модела (легендарна "вијетнамка М-65" и делови војне одеће дизајнирани 60-тих година), прешло се на нове и функционалније моделе одеће типа "драгон", која је рађена по захтевима Јединице. Обућу чине модели познатих произвођача (Матерхорн, Адидас, Игл, Тактикал 5-11), у зависности од временских услова и врсте задатака.


Осим ове опреме, припадници Јединице користе и балистичку заштиту домаће производње, прилагођену различитим тактичким ситуацијама (шлемови и полушлемови, заштитни прслуци, штитници за лактове и колена, као и тактичке рукавице, штит, опасачи, футроле за пиштољ).Приоритети Министарства

Електронске набавке

Основне смернице развоја полиције у заједници у Републици Србији

Приручник за деловање савета за безбедност у градовима и општинама

Деца и полиција

Полиција данас

Безбедност – теоријско-стручни часопис

Заштитимо децу од педофилије на Интернету

Youtube

Људи нису роба

Сећање на погинуле и рањене припаднике МУП-а