**** Повећавање величине фонта у централном делу - FONT SIZER ****

Почетна страна | Latinica | English | Контакт | Мапа презентације

Смањи величину слова Врати величину слова на почетну Повећај величину слова

11.12.2015. Стефановић: Ухапшен осумњичени за убиство у Милешевској улици

 

11.12.2015. Стефановић: Ухапшен осумњичени за убиство у Милешевској улици

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас да су припадници МУП-а ухапсили у Београду П.Р. (1975) из Ужица због постојања основа сумње да је починио кривично дело тешког убиства Б.В. (1978) у Милешевској улици у Београду.

 

„Код осумњиченог П.Р. полиција је пронашла више предмета који указују да је повезан са извршењем овог тешког кривичног дела. За другим осумњиченим полиција интензивно трага и очекујемо да ће ускоро бити приведен“, рекао је Стефановић.

 

Похваливши све професионалце који су учествовали у расветљавању овог тешког кривичног дела, министар је истакао да ово хапшење потврђује ефикасност и добар рад полиције.

 

Осврнувши се на реформске процесе у полицији, Стефановић је оценио да се у једном делу јавности непрестано води хајка против реформи које се спороводе у Министарству унутрашњих послова.

 

Министар је рекао да има информацију да ће се у наредних неколико дана или недеља водити хајка против једног дела запослених у полицији и да ће против њих бити пласиране измишљене приче како би их дискредитовали и умањили им углед.

 

„Када год почнемо да говоримо о декриминализацији полиције и када један део корумпираних људи треба да оде из наших редова, обавезно се појављују текстови који нападају честите полицајце“, рекао је Стефановић и додао да се истовремено величају и хвале они који су годинама пре тога чинили да полиција нема добар углед.

 

„Док сам министар унутрашњих послова цениће се рад и резултати, решавање тешких случајева из прошлости и оних који се дешавају данас. Криминалци неће радити нити кадровати у полицији“, поручио је Стефановић.

 

Министар је нагласио да ће места у полицији бити за оне који могу да издрже озбиљне задатке и терет обавеза, за људе који могу да се брину о безбедности и сигурности свих грађана Србије.

 

„Такви људи ће моћи да имају места и у руководећим органима Министарства, али и на свим другим извршилачким местима“, рекао је Стефановић и додао да за оне који то не буду могли, који буду наносили штету угледу полиције, неће бити места у МУП-у.

 

Према његовим речима, неће их постављати нити разрешавати новински наслови, већ само резулатати рада.

 

Говорећи о информацијама да ће се против поједних припадника МУП-а пласирати нетачне информације, Стефановић је поручио да ће заштитити припаднике Министарства који доприносе повећању поверења грађана у полицију и ефикаснијем раду.

 Приоритети Министарства

Електронске набавке

Основне смернице развоја полиције у заједници у Републици Србији

Приручник за деловање савета за безбедност у градовима и општинама

Деца и полиција

Полиција данас

Безбедност – теоријско-стручни часопис

Заштитимо децу од педофилије на Интернету

Youtube

Људи нису роба

Сећање на погинуле и рањене припаднике МУП-а